Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

RSS

 Kaikenlaista
10.08.2015 08:34 | Kari

Kuten otsikkokin kertoo, kaikenlaista on mahtunut karavaanarin alkukesään. Omalta kohdaltani mullistavin "tapahtuma" on kuitenkin ollut siirtyminen varhaiseläkkeelle heinäkuun alusta lähtien. YT-neuvottelujen lopputuloksena minulle, kuten myös monelle pitkäaikaiselle työtoverilleni, tarjottiin eläkepakettia. Tartuin kiinni tarjoukseen ja tässä sitä nyt kirjoitellaan "vapaaherrana".

Mitä taas tulee varsinaiseen asiaan, niin vaimon kesäloman alettua lensimme kesäkuun lopulla Kroatiaan ja osallistuimme FICC-ralliin. Vuokrasimme Splitin lentokentältä auton, jolla ajelimme Pagin saarelle Novaljan kaupungin liepeille Straskon leirintäalueelle. Majoituimme aivan Adrian meren rannalle ns. mobile homeen. Omalla kalustolla tulleet suomalaiset olivat taas "sisämaassa" toisella reunalla suurta aluetta. Viikon aikana kävimme vuokra-autollamme tutustumassa mm. Zadarin historialliseen kaupunkiin. Osallistuimme muutamiin eri maiden järjestämiin tilaisuuksiin sekä tietysti Suomi-iltaan. Muuten olimme hieman irrallaan koko tapahtumasta, vietimme vain omaa etelän lomaamme. Taidamme pitää muutaman vuoden tauon FICC-rallaamisessa ...

Kotimaassa kävimme aluksi Örön linnakesaarella, joka avattiin yleisölle vasta tänä vuonna. Majoituimme Kasnäsin uudella caravan-alueella, jossa on mm. aivan uusi huoltorakennus (tai niinkuin se oli hauskasti ruotsista suomennettu: palvelutalo) saunoineen ja keittiöineen. Alueella on hiukan yli 30 sähköistettyä paikkaa. Valitettavaa yrittäjän kannalta, että paikka ammotti tyhjyyttään. Ensimmäisenä yönä meidän lisäksemme oli paikalla yksi matkailuauto, toisena yönä olimme ainoat majoittujat.

Örö on hieno paikka. Varmaan tulee mentyä vielä uudestaankin. Saarella on mm. upouusi vierasvenesatama kahviloineen, ravintola, merkittyjä luontopolkuja ym. Ja tietysti puolustusvoimien jälkeensä jättämiä bunkkereita, tykkejä ja muuta ihmeteltävää. Luonto alueella on ainutlaatuinen. Monien kasvi- ja perhoslajien ainoa esiintymispaikka Suomessa on juuri tällä saarella.

Pidempi kotimaan kierroksemme suuntautui tällä kertaa Kiuruveden Iskelmäviikolle. Täytyy sanoa, että hienosti palveltiin karavaanareita, kaikki toimi sujuvasti. Hyvin viihdyttiin keskiviikosta sunnuntaihin asti. Menomatkalla piipahdettiin mm. Petäjäveden kirkossa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Paluumatkalla käytiin niinikään maailmanperintöluetteloon kuuluvan Merenkurkun saariston alueella.

Pikkuhiljaa alkaa taas normaali "treffikausi", joista ensimmäisenä viime viikonlopun Kaivojuhlat Tammelan Majamäessä. Hauska oli taas nähdä tuttuja pitkästä aikaa.

Tuosta vasemmalla olevasta tapahtumalinkistä näkee missä meidät ainakin tapaa tänä syksynä. Tapaillaan!


( Päivitetty: 10.08.2015 09:32 )

 - Kari


Kommentti

Kirjoittaja

Sähköposti

Kotisivut

Roskapostisuojaus: Paljonko on neljä plus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)Ei kommentteja
©2019 Me karavaanareina 2004---> - suntuubi.com