Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Uuteen vuoteen
13.01.2016 12:47 | Kari

Taas on vuosi takana ja uusi edessä. Syksyn aikana kierrettiin monilla treffeillä ja Joulun jälkeen lähdettiin etsimään lunta hieman pohjoisempaa, kun täällä etelässä sitä ei vielä siihen mennessä ollut tullut lainkaan. Aika pitkälle sai mennä, että maassa oli edes muutama sentti lunta. Vasta Kajaanin pohjoispuolella alkoi näkyä kinoksia. Vietimme vuoden vaihteen Ukkohallassa. Lunta oli juuri sen verran, että osa hiihtoladuista oli saatu joltisenkin hiihdettävään kuntoon. Vuodenvaihteen jälkeen pakkanen alkoi taas kiristyä, joten lähdimme ajelemaan takaisin kotiin päin.

Muuten, mitä yhteistä on Kimi Räikkösellä ja meillä? Molemmat ovat varmistaneet tallipaikkansa täksi kaudeksi :-)  Tähän asti olemme aina pitäneet talvellakin matkailuautoamme omalla pihalla parkissa. Ongelmana on katolle kertyvä lumi ja etenkin sen poistaminen turvallisin menetelmin. Täksi talveksi onnistuimme löytämään oivallisen tallipaikan ja vieläpä suhteellisen läheltä, puolen tunnin ajomatkan päästä. Tila on kylmä, mutta tärkeintä on, että auto on katon alla. Lisäksi voimme käyttää sähköä akkujen lataukseen. Teimme myös isännän kanssa sellaisen sopimuksen, että voimme milloin tahansa hakea auton käyttöömme ja tuoda sen sitten taas takaisin säilytykseen. Kätevää! Seuraavan kerran taidamme hakea auton vaimon talvilomaviikolla.

Turun Caravanmessut jäivät meiltä tänä vuonna väliin, mutta Helsingin Matkamessuille ja niiden yhteydessä pidettäville Caravan-messuille olemme menossa. Nähdään siellä!

Hyvää ja turvallista matkailuvuotta 2016!


 - Kari | Kommentoi Kaikenlaista
10.08.2015 08:34 | Kari

Kuten otsikkokin kertoo, kaikenlaista on mahtunut karavaanarin alkukesään. Omalta kohdaltani mullistavin "tapahtuma" on kuitenkin ollut siirtyminen varhaiseläkkeelle heinäkuun alusta lähtien. YT-neuvottelujen lopputuloksena minulle, kuten myös monelle pitkäaikaiselle työtoverilleni, tarjottiin eläkepakettia. Tartuin kiinni tarjoukseen ja tässä sitä nyt kirjoitellaan "vapaaherrana".

Mitä taas tulee varsinaiseen asiaan, niin vaimon kesäloman alettua lensimme kesäkuun lopulla Kroatiaan ja osallistuimme FICC-ralliin. Vuokrasimme Splitin lentokentältä auton, jolla ajelimme Pagin saarelle Novaljan kaupungin liepeille Straskon leirintäalueelle. Majoituimme aivan Adrian meren rannalle ns. mobile homeen. Omalla kalustolla tulleet suomalaiset olivat taas "sisämaassa" toisella reunalla suurta aluetta. Viikon aikana kävimme vuokra-autollamme tutustumassa mm. Zadarin historialliseen kaupunkiin. Osallistuimme muutamiin eri maiden järjestämiin tilaisuuksiin sekä tietysti Suomi-iltaan. Muuten olimme hieman irrallaan koko tapahtumasta, vietimme vain omaa etelän lomaamme. Taidamme pitää muutaman vuoden tauon FICC-rallaamisessa ...

Kotimaassa kävimme aluksi Örön linnakesaarella, joka avattiin yleisölle vasta tänä vuonna. Majoituimme Kasnäsin uudella caravan-alueella, jossa on mm. aivan uusi huoltorakennus (tai niinkuin se oli hauskasti ruotsista suomennettu: palvelutalo) saunoineen ja keittiöineen. Alueella on hiukan yli 30 sähköistettyä paikkaa. Valitettavaa yrittäjän kannalta, että paikka ammotti tyhjyyttään. Ensimmäisenä yönä meidän lisäksemme oli paikalla yksi matkailuauto, toisena yönä olimme ainoat majoittujat.

Örö on hieno paikka. Varmaan tulee mentyä vielä uudestaankin. Saarella on mm. upouusi vierasvenesatama kahviloineen, ravintola, merkittyjä luontopolkuja ym. Ja tietysti puolustusvoimien jälkeensä jättämiä bunkkereita, tykkejä ja muuta ihmeteltävää. Luonto alueella on ainutlaatuinen. Monien kasvi- ja perhoslajien ainoa esiintymispaikka Suomessa on juuri tällä saarella.

Pidempi kotimaan kierroksemme suuntautui tällä kertaa Kiuruveden Iskelmäviikolle. Täytyy sanoa, että hienosti palveltiin karavaanareita, kaikki toimi sujuvasti. Hyvin viihdyttiin keskiviikosta sunnuntaihin asti. Menomatkalla piipahdettiin mm. Petäjäveden kirkossa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Paluumatkalla käytiin niinikään maailmanperintöluetteloon kuuluvan Merenkurkun saariston alueella.

Pikkuhiljaa alkaa taas normaali "treffikausi", joista ensimmäisenä viime viikonlopun Kaivojuhlat Tammelan Majamäessä. Hauska oli taas nähdä tuttuja pitkästä aikaa.

Tuosta vasemmalla olevasta tapahtumalinkistä näkee missä meidät ainakin tapaa tänä syksynä. Tapaillaan!


( Päivitetty: 10.08.2015 09:32 )

 - Kari | Kommentoi Kohti kesää
03.06.2015 09:24 | Kari

Säiden puolesta näyttäisi, että kevät vielä jatkuu, mutta kalenteri sanoo, että on kesä. Minulle tästä keväästä jää päälimmäisenä mieleen äidin ehkä yllättävänkin nopea poismeno maaliskuussa. Kaikesta huolimatta olemme kuitenkin pitäneet vankkurit liikkeellä.

Pääsiäisen vietimme rauhallisesti Rairannassa. Teimme Pitkäperjantaina pitkän kävelylenkin aurinkoisessa kevätsäässä Uudenkaupungin keskustaan ja takaisin.

Vappua edeltävän viikonlopun olimme entisellä Teijon retkeilyalueella, joka on sittemmin muuttunut kansallispuistoksi. Hieno rauhallinen paikka, kivoja kävelyreittejä ja upea sauna, jota voi vuokrata. Talviturkkikin tuli heitettyä Matildanjärveen.

Vappuna jo perinteiset Matkailuautoilijoiden bileet Kokemäen Pitkäjärvellä. Aurinkoiset, mutta koleahkot kelit jatkuivat. Vapputansseihin olimme valmistautuneet käymällä Lohjan Teatterin pukuvuokraamon kautta.

Ensi viikonloppuna osallistumme Espoon yhdistyksen 40-vuotisjuhliin Vihdin Pääkslahdessa. Juhannuskin on enää runsaan kahden viikon päässä.

Viikko juhannuksesta alkaa sitten FICC Rally Kroatiassa. Tällä kertaa emme aja Kroatiaan omalla autolla vaan lennämme Splitiin, mistä vuokraamme auton. Asumme samalla leirialueella kuin muukin FICC-väki, mutta asuntonamme on ns. mobile home, jossa on kaikki mukavuudet, myös ilmastointi. Vuokra-autolla voi sitten kätevästi tutustua lähiympäristön nähtävyyksiin.

Joten, kesää kohti!


 - Kari | Kommentoi Talviloma 13.2.-21.2.2015
23.02.2015 20:01 | Kari

Lunta lähdettiin etsimään Kuninkaanlähteeltä Kankaanpäästä ja siellähän sitä olikin yllättävän paljon (n. 40cm). Väkeä sen sijaan oli yllättävän vähän. Heti alkuun iski meikäläiselle melkoinen flunssa. Kuume ei noussut, mutta hengitys oli kohtalaisen tukossa. Parin lepopäivän jälkeen lähdettiin kuitenkin hiihtolenkille, olihan todella upea aurinkoinen päivä. Koneella tehdyt ladut olivat loistavassa kunnossa. Nanosuksemme eivät vain oikein toimineet enemmän kuin -10 -asteisessa pakkaslumessa. Pito oli hiukan "herkällä" ja luisto vastaavasti nihkeää.

Samaa vauhtia, kun oloni parani, niin vaimon olo heikkeni. Yhteiset hiihtoretket jäivät sen takia vähiin. Lumikenkäilemässä sentään käytiin kerran yhdessä. Lunta olikin tuohon harrastukseen riittävästi ja se oli suojakelien myötä myös tiivistynyt niin, että kantoi suht' hyvin lumikenkiä.

Kaikenlaista keliä osui lomallemme: aloitusviikonlopun lähes -20 asteen yölämpötiloista siirryttiin aurinkoisten päivien ja pikkupakkasten kautta harmaisiin suojakeleihin ja lopulta vesisateisiin. Merjan tauti eteni siihen pisteeseen, että jätimme torstain Ikaalisten kylpyläretken väliin ja lähdimme kohti Poria ja Terveystaloa: neljä päivää saikkua. Menimme vielä pariksi vuorokaudeksi Rairantaan lepäilemään, mutta harmaiden kelien jatkuessa lähdimme lauantaina kotia kohti.

Kuten tarkkaavainen lukija ohessa olevasta kätkölaskurista jo huomasikin, niin geokätköjäkin löytyi viikon aikana melko mukavasti. Niitä haettiin niin kävellen, lumikenkäillen kuin hiihtäenkin.

Pääsiäisenä sitten seuraava pidempi reissu, suunnitelmat sen suhteen ovat vielä avoinna. 


 - Kari | Kommentoi Vuosi nippuun
31.12.2014 12:58 | Kari

No niin, karavaanarien juhlavuosi on kohta juhlittu ja uutta kohti mennään. Tammikuussa hankitun auton mittariin on tullut ne meille niin tyypilliset 15000 kilometriä ja rapiat päälle.

Vaimon vanhempien poismeno kesän aikana vaikutti tietenkin menemisiin ja etenkin tunnelmiin. Siitä syystä ja osittain myös Porin FICC-rallyn takia pidempi ulkomaanmatka jäi tänä vuonna tekemättä.

Jotain kuitenkin tapahtui silläkin rintamalla. Pääsiäisenä vietettiin ikimuistoinen, aurinkoinen ja lämmin loma Pärnussa ja alkukesästä piipahdettiin Ruotsin kautta Köpiksessä.

Muuten kierreltiin Etelä- ja Keski-Suomea aina, kun vain ehdittiin. Syksyllä vietettiin nuoremman tyttären häitä, joten tunnelmissa mentiin laidasta laitaan.

Osallistuimme myös SF-Caravan ry:n juhlavuoden päättäneeseen Caravan Gaala -risteilyyn Silja Europalla marraskuussa.

Vuosi 2015 aloitetaan perinteisesti Turun Caravan-messuilla. Hiihtolomalla taas yritetään etsiä jostakin lunta hiihdettäväksi. Siitä sitten kohti kevättä.

Näitä sivuja rakennellaan pikkuhiljaa aina, kun aikaa löytyy.

Hyvää Uutta Vuotta 2015!


 - Kari | Kommentoi


©2019 Me karavaanareina 2004---> - suntuubi.com